Študentská konferencia

 

V stredu 4. 5. 2016 bývalí absolventi nášho gymnázia znova prekročili brány školy, aby opäť zacítili svojrázne študentské prostredie, vzduch naplnený radosťou, uvideli svojich bývalých profesorov a mali znova pocit, že patria do našej malej školskej komunity. I keď pre zaneprázdnenosť nestihli prísť všetci, naša konferencia bola veľmi bohatá a počuli sme prednášky z rôznych oblastí.

Do našich uší sa dostali informácie o divadle od Michala Jánoša, absolventa doktorandského štúdia herectva VŠMU, ktorý pôsobí ako herec v Palárikovom divadle v Trnave, a od Denisa Farkaša, študenta divadelného manažmentu na VŠMU. Rozprávali nám o tom, s čím všetkým sa musí herec alebo producent vysporiadať a čo ponúka štúdium na VŠMU. Ivana Handanovičová,  magisterka na PRIF UK, odbor ekológia, nás oboznámila s tým, čím sa zaoberá ekológ. Tomáš Slama, študent na MatFyz, nám predstavil, čo robí typický informatik, v akých programoch programuje, a ukázal aj svoje práce. Tomáš Richveis, absolvent práva, nám zasa ukázal náplň svojej práce. Venovať čas deťom, ktorým ho nemá doma kto poskytnúť, a pomáhať im s učením je vždy veľká výzva a o to krajšia práca.

dsc_0724.jpgNaši súčasní študenti nám prezentovali svoje práce, s ktorými súťažili v celoslovenskom kole súťaže SOČ – jazykovo zdatná Isabel de Pasquale nám poradila, ako sa rýchlo a efektívne naučiť cudzí jazyk,  šprintér Michal Mecháček  skúmal, aký má vplyv cvičenie s činkami na výkonnosť šprintérov. Žiačka 2.AG triedy gymnázia - Barbora Okruhlicová nám prezentovala svoju odbornú prácu o tréningu vrcholovej tenistky po zranení s cieľom vrátiť sa do súťažného kolotoča.

Tretí ročník Študentskej konferencie sa tradične podaril. Dal nám možnosť stretnúť ľudí, ktorí študujú to, čo by sme chceli aj my. Naši bývalí študenti nám poskytli mnohé informácie a rady, ktoré nenájdeme ani na webových stránkach. Sme za toto dopoludnie vďační a tešíme sa na ďalší rok!

                                                                                                          Miriam Siváková 2.AG

 Foto...